Dimensi BisnesPilihan Editor

Avanade Memperkenalkan Perkhidmatan AI Inovatif Untuk Meningkatkan Kesediaan Organisasi & Tadbir Urus Etika

Avanade, salah satu penyedia penyelesaian Microsoft terkemuka di dunia, hari ini memperkenalkan perkhidmatan baru untuk membantu pelanggan menangani cabaran mendesak untuk menyediakan orang, proses, dan teknologi mereka untuk kecerdasan buatan (AI).

Perkhidmatan baru Avanade akan membolehkan pemimpin menilai dan memantau pelbagai domain perniagaan dan IT untuk mengutamakan tindakan, supaya mereka dapat memanfaatkan faedah AI dengan bertanggungjawab.

Seiring dengan teknologi AI generatif terus mengubah cara kita bekerja, hidup dan menjalankan perniagaan di setiap bahagian dunia dan di setiap industri, jangkaan semakin meningkat secara eksponen, kata syarikat itu dalam siaran akhbar.

Penyelidikan Trendlines Avanade menunjukkan bahawa 85 peratus organisasi mengharapkan AI untuk meningkatkan pertumbuhan pendapatan menjelang 2025, dengan lebih daripada dua pertiga mengharapkan AI bertanggungjawab untuk pertumbuhan pendapatan tahunan global sebanyak 16 peratus.

Semua ini menunjukkan ganjaran yang menguntungkan bagi mereka yang merampas peluang pertumbuhan AI sekarang.

Walau bagaimanapun, penyelidikan juga menunjukkan organisasi belum bersedia.

Trendlines menunjukkan bahawa hanya 36 peratus pemimpin perniagaan dan IT yang benar-benar yakin bahawa organisasi mereka kini mempunyai semak dan imbang yang mencukupi untuk mengurangkan potensi risiko dan bahaya AI.

Sementara itu, hampir separuh (48 peratus) mengaku belum mempunyai garis panduan dan/atau dasar khusus yang telah dijalankan untuk AI yang bertanggungjawab.

Perkhidmatan baru Avanade telah direka untuk mempercepat nilai perniagaan yang diperoleh dari AI sambil membina minda AI-pertama:

  • Kerangka Kesediaan Organisasi AI Avanade memberikan penilaian komprehensif tentang bidang perniagaan dan IT sebuah organisasi. Ia menawarkan wawasan terperinci tentang kesediaan AI melintasi orang, proses, dan teknologi, membolehkan pemimpin mengutamakan tindakan bertanggungjawab untuk memanfaatkan faedah AI. Perkhidmatan ini termasuk latihan eksekutif, latihan pekerja yang disesuaikan, dan “menara kawalan AI” yang inovatif dengan alat berasaskan awan, papan pemuka, dan sumber pengetahuan. Ini memastikan kesediaan AI yang berterusan dan memberdayakan pemimpin untuk memantau dan mengambil tindakan masa nyata.

 

  • Perkhidmatan Quick Start Tadbir Urus AI Avanade menangani keperluan penting untuk tadbir urus AI yang bertanggungjawab. Ia membolehkan pemimpin menterjemahkan nilai-nilai korporat menjadi garis panduan dan amalan untuk mengawal penggunaan AI secara etika. Dengan kerangka kerja dan metodologi yang kuat, organisasi dapat menilai risiko dalam projek AI secara proaktif dan meningkatkan proses, polisi, dan perilaku tadbir urus perniagaan dan IT mereka yang sedia ada untuk mengurus dan mengurangkan risiko AI di semua fungsi dengan berkesan.

Jillian Moore, Ketua Penasihat Global di Avanade, (gambar kiri) menjelaskan, “Tiada titik akhir untuk kesediaan AI. Seiring dengan AI generatif terus membentuk semula landskap perniagaan global, kepentingan mengadopsi pendekatan minda AI-pertama tidak dapat ditampik.

“Untuk merampas peluang pertumbuhan AI dan mengurangkan risiko untuk akibat yang tidak diingini melalui perubahan berterusan, pemimpin perlu mempertimbangkan lebih daripada implikasi teknologi AI. Pada akhirnya, AI-pertama adalah orang-pertama.”

Bhavya Kapoor, Pengarah Urusan Asia Tenggara,Avanade (gambar kanan), menambah, “Seiring AI generatif semakin berlaku di Asia Tenggara, kita melihat perubahan mendalam dalam cara orang berinteraksi dengan teknologi dan bagaimana organisasi berfungsi.

“Avanade komited untuk membantu klien kami menavigasi lanskap dinamik ini, fokus pada apa yang penting, dan sepenuhnya merangkul potensi AI generatif secara bertanggungjawab.

“Dengan menilai kesediaan AI mereka dan menubuhkan rangka kerja teknologi etika, organisasi dapat memastikan kemajuan digital mereka selaras dengan nilai-nilai teras mereka – membolehkan mereka untuk mengutamakan inovasi dan tanggungjawab secara serentak.”

Avanade bekerja dengan Page Group untuk memperkasa kemampuan tenaga kerja mereka melalui kuasa AI generatif: “Kuasa sebenar AI adalah bagaimana ia boleh memperkasakan pengetahuan dan pengalaman luas orang kami,” kata Alex Bates, Pengarah Urusan, Data Kumpulan, Wawasan dan Aktivasi di PageGroup.

“Adalah membantu mempunyai kerangka kerja untuk membantu kami belajar cepat, supaya kami boleh mengutamakan tindakan yang membolehkan orang kami dengan AI dan memanfaatkan nilai perniagaan teknologi ini dengan cara yang selamat dan telus.”

Perkhidmatan baru ini melengkapkan portfolio sedia ada Avanade tentang bengkel strategi AI generatif, dengan pilihan yang berkisar dari bengkel 2 jam hingga penglibatan Bukti Konsep strategi 6 minggu. – BACALAHMALAYSIA.MY

BacalahMalaysia Team

Berita portal paling trending di negara ini. Tanpa prejudis menjadikan suara rakyat didengari sewajarnya, ada kelainan, dekat di hati masyarakat dan pemerintah. Currently the country's most trending news portal. Prejudice free website that prioritizes and listens to the voice of the people with a difference, community and authority friendly

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close