MalaysiaPilihan Editor

Terima kasih Penyokong Malaysia!, Gol Paling Cantik Di Piala Asia Qatar

Jaringan pemain sayap Harimau Malaya, Faisal Halim ketika menentang Korea Selatan diangkat sebagai Jaringan Terbaik Piala Asia 2023. - Foto AFP
Jaringan pemain sayap Harimau Malaya, Faisal Halim ketika menentang Korea Selatan diangkat sebagai Jaringan Terbaik Piala Asia 2023. – Foto AFP

 

Skuad kebangsaan memiliki sesuatu yang boleh dibanggakan sekalipun kandas di peringkat kumpulan selepas jaringan pemain sayap Harimau Malaya, Faisal Halim diangkat sebagai Jaringan Terbaik Piala Asia 2023.

Jaringan itu jelas menjadi pilihan penyokong di laman media sosial apabila mendapat 85 peratus undian dan kemenangan itu sememangnya sudah dijangka memandangkan jaringan itu mendahului undian sejak awal ia dibuka.

Peratusan itu jauh meninggalkan pencabar terdekat, Mousa Al Tamari dari Jordan yang sekadar menerima sembilan peratus undian sementara tempat ketiga menjadi milik pemain Korea Selatan, Son Heung Min dengan tiga peratus.

Menariknya, ketiga-tiga jaringan terbaik yang menjadi pilihan penyokong itu hadir daripada pasukan yang berentap dalam kumpulan sama – Kumpulan E.

Sebagai rekod, pemain berusia 26 tahun itu meledak jaringan menarik selepas berjaya memperdaya pemain Korea Selatan yang dilabel antara pertahanan tengah terbaik dunia yang juga pertahanan terbaik Serie A 2022/23, Kim Min Jae di Stadium Al Janoub, 25 Januari lalu.

BacalahMalaysia Team

Berita portal paling trending di negara ini. Tanpa prejudis menjadikan suara rakyat didengari sewajarnya, ada kelainan, dekat di hati masyarakat dan pemerintah. Currently the country's most trending news portal. Prejudice free website that prioritizes and listens to the voice of the people with a difference, community and authority friendly

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close