MalaysiaPilihan Editor

TPM Fadillah Sahkan Parti Sokong PM10 Meterai Perjanjian Esok

 Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Fadillah Yusof mengesahkan parti-parti politik yang menyokong pentadbiran Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim akan memeterai perjanjian berkaitan kerjasama itu esok.

Ia mendahului usul percaya yang bakal dibentangkan di Parlimen pada Isnin ini.

Beliau berkata, ia akan membabitkan semua ketua parti yang sebelum ini menyatakan sokongan terhadap Perdana Menteri.

“Semua ketua parti sudah berbincang, malah hari ini saya balik ada mesyuarat di peringkat Gabungan Parti Sarawak (GPS) untuk melihat kandungan perjanjian,” katanya yang juga Ketua Whip GPS, ketika ditemui di sini, hari ini.

Shafie berkata beliau akan hadir pada majlis itu sejajar sokongan WARISAN kepada Anwar selaku Perdana Menteri dan Kerajaan Perpaduan yang diketuainya.

“Ini adalah keutamaan kita. Kurangkan berpolitik, yang penting kepada kita adalah membawa perkara-perkara sewajarnya di landasan yang sepatutnya,” katanya dalam kenyataan selepas menerima Kunjungan Hormat Wakil Kedutaan Amerika Syarikat di Malaysia, Timbalan Ketua Mission Michael Newbill di kediamannya, di Kota Kinabalu semalam.

Mengulas lanjut, Fadillah bagaimanapun berkata, beliau tidak mempunyai maklumat mengenai intipati perjanjian itu.

Beliau berkata, isu membabitkan janji dalam manifesto juga tidak dibincangkan pada mesyuarat Kabinet semalam kerana ia tidak boleh mengikut parti-parti tertentu berikutan pentadbiran ketika ini adalah Kerajaan Perpaduan.

Namun demikian, katanya, fokus Kerajaan ketika ini adalah membabitkan kos sara hidup.

BacalahMalaysia Team

Berita portal paling trending di negara ini. Tanpa prejudis menjadikan suara rakyat didengari sewajarnya, ada kelainan, dekat di hati masyarakat dan pemerintah. Currently the country's most trending news portal. Prejudice free website that prioritizes and listens to the voice of the people with a difference, community and authority friendly

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close