Dimensi BisnesPilihan Editor

Retro Bunyi JBL – Melewati Masa Lalu, Menongkah ke Masa Depan”

Pembesar suara terlaris L100 dari tahun 1970-an adalah inspirasi di sebalik barisan JBL Authentic, yang terdapat dalam tiga model, 200, 300 dan 500

Bagi mereka yang cenderung kepada keaslian bunyi melewati masa lalu, JBL menampilkan tawaran terbaharu dalam barisan Authentic yang menampilkan barisan pembesar suara retro.

Jika anda benar-benar menyukai koleksi vinil anda, Spinner BT ialah karya audio abad ke-21 untuk meningkatkan pengalaman pendengaran anda. Pembesar suara terlaris L100 dari tahun 1970-an adalah inspirasi di sebalik barisan JBL Authentic, yang terdapat dalam tiga model, 200, 300 dan 500.

Setiap satu mempunyai set spesifikasi teknikal yang unik namun berkongsi kualiti yang sama dalam fungsi bass dipertingkatkan yang disampaikan oleh siri ini.

Set berinspirasikan retro semuanya disarungkan dalam balutan lembut seperti kulit, bingkai dipangkas emas pada gril Quadrex dan bahagian atas panel kawalan ceruk setiap satu.

Semua Authentic dilengkapi dengan pembantu suara serentak; Google Assistant dan Amazon Alexa, memberikan anda kepelbagaian kawalan ke atas peranti rumah pintar anda, memainkan muzik daripada pelbagai perkhidmatan penstriman dan membolehkan anda kebebasan arahan suara pada bila-bila masa.

Kesambungan melalui Wi-Fi adalah menjadi mudah dengan aplikasi JBL One. Muat turun aplikasi ke telefon pintar, tablet atau komputer anda, aplikasi akan membimbing anda melalui proses persediaan.

Ia adalah mudah dan pantas! Bluetooth adalah sepantas menekan butang Bluetooth pada pembesar suara, cari model Authentic pada peranti anda, pilih dan ia tersedia dipasangkan. JBL tidak melupakan pilihan berwayar. Sambungkan ke penghala Internet anda dengan kabel ethernet ke port RJ-45 dan sambungkan terus peranti audio ke port AUX 3.5 mm.

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, barisan Authentic tidak berkurang ciri-cirinya sepenuhnya, menampilkqn ciri mewah dan kecil, Authentics 200 mungkin merupakan barisan terkecil dan merupakan pembesar suara yang sesuai untuk bilik sekitar 150 kaki persegi atau lebih kecil. 90W ditolak melalui dua tweeter 25 mm dan woofer 5 inci, bersih dan bertenaga, memberikan kualiti bunyi yang diharapkan daripada sistem pembesar suara berasingan yang lebih besar.

Duduk di hadapan Authentic 300, membawa pemdengar kembali ke zaman remaja, bersama rakan dan keluarga, mendengar besbol atau muzik di taman atau pantai. Model mudah alih ini seberat 4.9 kg, mengepam kuasa 100W kepada dua tweeter 25mm dan woofer 5.25 inci, dibuat untuk dibaling ke bahu anda semasa meluncur roller.

Pembesar suara ini akan kelihatan mantqp di ruang tamu, ruang makan atau bilik tidur anda. Dengan hayat bateri selama 8 jam, perkelahan anda, barbeku atau sebarang aktiviti lain akan menghasilkan bunyi yang menakjubkan.

The Authentic 500 mempunyai SEMUA; tiga tweeter 2.5mm, tiga julat pertengahan 2.75-inci, satu woofer 6.5-inci dan kemudian tambahkan port bes SlipStream™️ yang dipatenkan JBL, stereo 3.1, Dolby Atmos Music menjadikan 270W sebagai kekuatan semula jadi. Sesuai untuk sebarang ruang saiz, kuasa besar ini akan menghiburkan tetamu parti anda dengan gabungan keluaran soniknya.

 

JBL Spinner BT ialah meja putar boleh sambung Bluetooth yang dipacu oleh pemacu tali pinggang dan motor ke pinggan aluminium tuangan. Output analog juga tersedia dari port pasangan RCA. Lengan rona aluminium dipasang dengan cangkerang boleh tanggal, pengimbang boleh laras dan anti-skate boleh laras. Kartrij magnet bergerak ialah Audio Technica AT3600L, boleh diganti pada kulit kepala. Semua ciri ini akan menghidupkan rekod vinil anda serta memastikan kehausan minimum pada alur rekod.

Dengan meminjam beberapa rekod daripada rakan DJ, Rapper’s Delight oleh Sugarhill Gang dan Pavarotti Canta Caruso oleh Luciano Pavarotti. Pengalaman bermain kedua-duanya melalui Bluetooth dengan pengekodan AptX-HD dan terkejut dengan kualitinya.

Walaupun kedua-duanya adalah rakaman yang ditonjolkan secara vokal, instrumen sokongan dapat dikenal pasti dan dibezakan dengan jelas.

Secara keseluruhan, JBL Authentic mempunyai gaya dan kualiti bunyi yang dibuat untuk rumah.

Penampilan abadi pembesar suara rak buku, dengan saiz yang sesuai dengan keperluan anda, ciri teknologi seperti penstriman Wi-Fi, pembantu suara serentak, penalaan kendiri automatik dengan setiap kuasa hidup, main balik berbilang bilik dan Apl JBL One yang tiada tandingannya, menjadikan perasaan ingin balik ke zaman seluar bell bottom untuk menari seperti tiada orang yang melihat anda berdansa.

Memusing koleksi vinil pada Spinner BT akan membawa anda ke masa lalu tetapi dengan ciri moden untuk mencipta pengalaman baharu dengan muzik kegemaran anda. – BACALAHMALAYSIA.MY

BacalahMalaysia Team

Berita portal paling trending di negara ini. Tanpa prejudis menjadikan suara rakyat didengari sewajarnya, ada kelainan, dekat di hati masyarakat dan pemerintah. Currently the country's most trending news portal. Prejudice free website that prioritizes and listens to the voice of the people with a difference, community and authority friendly

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close